Οι αμπελώνες

Ο αμπελώνας μας βρίσκετε στο χωριό Προφήτης Ηλίας, στους πρόποδες του «Κάστρου Τεμένους» ή «Κάστρο Νικηφόρου Φωκά» όπως είναι γνωστό.

Καλλιεργούμε 122 στρέμματα αποκλειστικά βιολογικής καλλιέργειας, από την πρώτη μέρα φύτευσης, χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους καταπολέμησης ασθενειών και εντόμων του αμπελιού καθώς και για την θρέψη-βελτίωση του εδάφους, μην παραλείποντας να φροντίζουμε για την προστασία της βιοποικιλότητας του αμπελώνα μας αλλά και της γύρω περιοχής.

Οι ερυθρές ποικιλίες που καλλιεργούμε είναι Κοτσυφάλι, Μαντηλάρι, Syrah, Merlot, Camperne Sevignon.

Οι λευκές ποικιλίες που καλλιεργούμε είναι, Αθήρι, Βιδιανό, Θραψαθηρι, Chardonnay, Μοσχάτο, Μalvasia aromatica di Candia.

Το υψόμετρο των αμπελώνων μας ξεκινάει από τα 250 μέτρα και φτάνει μέχρι τα 450 μέτρα.

Η καλλιέργεια , των αμπελώνων μας έχει πιστοποιηθεί ως βιολογική καλλιέργεια από τον φορέα πιστοποίησης ΔΗΩ. Τα υπολείμματα της οινοποίησης (στράφυλλα) και τα επαναχρησιμοποιούμε ως λίπασμα.

Επιπλέον η φύτευση ψυχανθών κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε τους μηχανισμούς της φύσης και να εμπλουτίσουμε με πολύτιμο άζωτο το έδαφος της καλλιέργειάς μας.

Για τη καταπολέμηση των εντόμων χρησιμοποιούμε θειάφι σε σκόνη και άλλοτε σε υγρή μορφή. Για όλες τις ασθένειες που οφείλονται σε μικροοργανισμούς, λειτουργούμε πάντα προληπτικά, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, στις κλαδεύσεις και στο αραίωμα της βλάστησης.